Bestelling & Levering

 

Levering

Health and Living hecht veel waarde aan kwaliteit en service. Maar daarnaast willen we onze producten aan kunnen bieden tegen een zo laag mogelijke prijs.

Doordat wij de producten direct vanuit de leverancier naar jou toesturen kunnen wij enorm besparen op transport- en opslagkosten. Dit zorgt ervoor dat we je een lagere prijs kunnen bieden dan de concurrent en de verzendkosten van onze kleding voor eigen rekening kunnen nemen. De keuze om direct vanuit de leverancier te verzenden brengt een iets langere levertijd met zich mee dan dat je wellicht gewend bent.

Op het moment van verzending, wordt er een e-mail verstuurd. In deze e-mail vindt je o.a. het tracking nummer, hiermee kan je jouw order volgen tot eindbestemming. 

De gemiddelde levertijd van onze producten naar Nederland bedraagt 7-14 dagen na verwerking van de bestelling.

De gemiddelde levertijd van onze producten naar België bedraagt 14- 28 dagen na verwerking van de bestelling.

Wanneer er meerdere producten worden besteld in een order, kan het voorkomen dat de producten separaat geleverd worden (bijv. op verschillende data). Dit omdat wij direct vanuit het magazijn de producten verschepen, en sommige producten in een ander magazijn liggen opgeslagen en dus separaat worden verzonden. 

Health and living is niet verantwoordelijk voor foutieve/incomplete invoer van het leveringsadres. De koper is zelf verantwoordelijk voor het communiceren van de correcte adresgegevens + overige nodige informatie. Eventuele extra gemaakte kosten hiervoor dienen door de koper te worden vergoedt.

Wij garanderen geen levertijden, deze zijn geschat.

Controleer of alle verzendinformatie klopt. Als er incorrecte of missende informatie is zijn wij genoodzaakt jou te benaderen. Dit kan voor vertraging in je bestelling zorgen. Vertraging kan ook door de douane worden veroorzaakt.

Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

Bij de eerste 6 maanden na aankoop ligt de bewijslast bij de verkoper. Je hebt recht op gratis vervanging of herstel, tenzij de blijkt dat het product verkeerd gebruik is. In dit geval zal er geen vervanging of herstel plaatsvinden. Indien het product verkeerd gebruikt blijkt te zijn, dienen eventuele kosten die hiervoor zijn gemaakt, te worden vergoed door de koper.

Fabrieksgarantie

Indien de klant kiest voor de aanvullende optie fabrieksgarantie kiest, is zij verzekerd voor 12 maanden garantie op het product. Indien er buiten uw schuld om, bij normaal gebruik van het product een defect ontstaat, bent u hiervoor verzekerd, en zal er kosteloos een vervanging of herstel plaatsvinden van het product.

Wanneer blijkt dat het product verkeerd gebruik is, zal er in dat geval geen vervanging of herstel plaatsvinden. Indien het product verkeerd gebruikt blijkt te zijn, dienen eventuele kosten die hiervoor zijn gemaakt, te worden vergoed door de koper.

Annuleren van de order 

Het annuleren van de order is mogelijk maximaal 30 minuten na bestelling. Indien een order geannuleerd wordt 30 minuten na bestelling, zijn wij niet instaat deze te annuleren omdat deze al in het orderverwerkingsproces zit. 

Na ontvangst van de order heb je 14 dagen de tijd om het product te ruilen of retourneren*. 

*Zie voor de voorwaardes op de pagina ''Refund Policy''.